Barion Pixel

Egy cicamentő Angyal tollából

A Cica-Vár-Lak Alapítvány az egyik legkorrektebb a sokak közül, ha egy valóban mentő és sok-sok macskával bíró alapítványt keresel, akik a saját pénzük beleölése mellett az adományokat az utolsó fillérig garantáltan a cicákra költik, akiket nyugodt szívvel támogathatsz, akik lelkiismeretesen, maximális figyelemmel és gondossággal látják el a már mentetteket, akkor jó helyen jársz 🙂

Fiatal alapítvány létükre elmondható, hogy már a megalakulásuk előtt is többszáz cicát mentettek, ivartalanítottak és felelős gazdásítottak -benti tartás, ivartalanítási, oltási kötelezettség- 3 éves működésük alatt.

Kifejezetten civil mentőknek is segítenek nagy hangsúlyt fektetve az utcai kóborkák mentésére és TNR ivartalanítására is, valamint a szegénységben élő gazdás macskák ivartalanítására is.

Nyilván mindez erősen függ attól, hogy milyen beérkező adománykeretből tudnak éppen gazdálkodni, vagy hogy a már megmentettek milyen gyorsan gyógyulnak és gazdisodnak. Jómagam is civil macskamentő vagyok több évtizedes múlttal, jelenleg egy Bp. közeli kisfaluban élek, és a meglévő beragadt 15 fős állomány mellett időről időre nem tudtam nemet mondani.

2020.-ban egy anyával befogott 4 kicsi felelős gazdásításában segítettek azzal, hogy az 4 kicsit az alapítvány átvette a nálam letöltött karanténidejük után, oltatta és felelős gazdásította, ivartalanítási utánkövetéssel mindegyiküket, az anyát én teszteltettem és TNR ivartalanítattam.

2021.-ben 4 beteg, 4 hetes váci kicsi megmentésére sem tudtam nemet mondani, közülük 2 gyógyult meg teljesen, őket is átvette és felelős gazdásította az alapítvány az ivartalanításuk és nagykombikkal oltatásuk után.

Mindeközben az alapítvány esetenként a meglévő állományt is támogatta nálam táppal, élősködőmentesítő spotonnal, kicsiknek konzervekkel és száraztápokkal, mindezért hála és köszönet a macsik helyett is ❤

Herke Mariann